Piekeren

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor cliënten met piekerklachten. De onderliggende problematiek kan variëren van depressieve klachten tot een laag zelfbeeld.

Basis

Het programma is gestoeld op de Meta-Cognitieve Therapie uit de protocollaire behandeling voor GAS (Keijsers, van Minnen & Hoogduin, 2011) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Korte inhoud

Dit programma start met psycho-educatie. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen oplosbare en onoplosbare piekergedachten. De cliënt onderzoekt waarom hij piekert en onderzoekt negatieve en positieve metacognities. Hierna leert de cliënt met het piekeren om te gaan. Voor oplosbare piekergedachtes krijgt de cliënt technieken aangereikt om de gedachtes op te lossen (oplossingsgericht denken) en bij de onoplosbare leert hij deze te accepteren (piekerkwartier, afleiding zoeken, loslaten & accepteren en ontspanning). Tevens is er aandacht voor gedachten observeren en piekeren in bed. De cliënt vult piekerregistraties in gedurende het hele programma, waarbij hij de mogelijke verandering door middel van een grafiek kan inzien.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!