Slechte gewoontes

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor mensen met een slechte gewoonte waar ze van af willen. Denk aan roken, snoepen, haren trekken, nagelbijten e.d. Het programma is bedoeld voor lichte tot matige problematiek; de cliënt moet geholpen kunnen zijn met minimale begeleiding. Zware verslavingen zijn beter face-to-face te behandelen.

Basis

We hebben inspiratie gehaald uit de protocollaire behandeling voor ongewenst gewoontegedrag (2017). De basis wordt gevormd door Cognitieve Gedragstherapie, mindfulness en daarnaast bevat het programma stressregulatietechnieken.

Korte inhoud

Er wordt in verschillende stappen gewerkt aan het verminderen van gewoonten, motivatie behouden en stressregulatie. De cliënt begint met het registreren van de klachten. Daarna is er aandacht voor motivatie, het belang van de sociale omgeving en bewustwording. De clie╠łnt gaat op zoek naar triggers, ontdekt het patroon van zijn gedrag en krijgt handvatten aangereikt om wilskracht te vergroten en met drang om te gaan. Vervolgens komen moeilijke momenten, zoals stress, aan bod en worden er mindfulnesstechnieken aangeleerd. Tot slot staan verschillende technieken om het gedrag te verminderen centraal.

START PROEFACCOUNT

Ben je benieuwd wat Therapieland voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee je een maand lang gebruik kunt maken van al onze diensten. Wij helpen je graag met het implementeren van Therapieland in jouw praktijk!