Terug

Hyperventilatie is een verhoogde ademhaling. Een aanval van hyperventilatie kan heel beangstigend zijn. Je gaat plotseling veel sneller en dieper ademhalen, je wordt duizelig, misselijk en je kan het gevoel krijgen te stikken. Het kan ook zijn dat je pijn krijgt op je borst of buik. Er zijn mensen die flauwvallen tijdens een hyperventilatie aanval.

De klachten en symptomen bij hyperventilatie:

- vermoeidheid
- duizeligheid
- prikkelbaarheid
- slapeloosheid
- transpiratie
- hartkloppingen
- koude of klamme handen
- benauwdheid
- stijve spieren
- huidtintelingen
- trillingen

Na een aanval van hyperventilatie kan het zijn dat je last krijgt van:

- diarree
- buikpijn
- hoofdpijn
- rugpijn
- grieperig gevoel
- slapeloosheid

Herken je deze hyperventilatieklachten en wil je geholpen worden?

Wellicht is het tijd om zelf de regie te nemen en je hyperventilatie aan te pakken. Onze online hulp Angst en Paniek kan je daarbij helpen. Je leert over het hoe en waarom van jouw klachten en hoe je weer tot ontspanning kunt komen. Je ontdekt wat je kunt doen om bijvoorbeeld weer rustig te worden en hoe je kan reageren op een aanval van hyperventilatie.

Meld je direct aan bij Therapieland en start vandaag nog met het programma Angst en Paniek. Na registratie ontvang je een inlogcode per e-mail en kan je gelijk aan de slag om jouw hyperventilatie aanvallen te verminderen. De eerste stappen zijn gratis. Wil je het hele programma volgen dan zijn de kosten eenmalig € 49,95.