Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat houdt angst voor de tandarts in?

Soms zie je erg op tegen de behandeling bij de tandarts. Dit kan door verschillende dingen komen. Voor iedereen is dat weer anders. Je kunt angst vergelijken met een alarmsysteem. Vaak is het alarmsysteem heel nuttig, maar soms staat hij te strak afgesteld waardoor het alarm te vaak afgaat. Dit komt ook veel voor bij angst voor de tandarts. De angst kan weer minder worden door jezelf bloot te stellen aan situaties bij de tandarts waarbij je gaat merken dat het nare waar je bang voor bent, niet gebeurt. Dit heet exposure. Op deze manier koppel je de tandarts aan iets neutraals of rustigs.

Over het programma Angst voor de tandarts voor kinderen

In dit programma ga je in een aantal sessies aan de slag met jouw angst voor de tandarts. Er wordt uitleg gegeven over wat de tandarts doet zodat je precies weet wat er gaat gebeuren en de behandeling zelf minder spannend is. Ook leer je een aantal ontspanningsoefeningen.

  • Je gaat actief aan de slag met jouw angst.
  • Je leert wat de tandarts doet zodat je precies weet wat er gaat gebeuren.
  • Je krijgt tips en leert verschillende ontspanningsoefeningen.
  • Je kunt je ouders uitnodigen om mee te kijken zodat zij jou zo goed mogelijk kunnen helpen.

Aanmelden

Irma van Steijn (GZ psycholoog )

In dit programma word je begeleid door verschillende specialisten: door twee tandartsen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van angstige kinderen en volwassenen, en door mij. Ik ben psycholoog en gespecialiseerd in de behandeling van angst. 

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag