Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat is dagstructuur?

Als je regelmatig het gevoel hebt dat je geen puf meer hebt of je voelt je vaak somber is meestal de eerste reactie om veel rust te nemen en minder te gaan doen. In eerste instantie lijkt het misschien prettig en verstandig om minder actief te zijn, maar er zitten veel nadelen aan. Zo kan je tegen dingen gaan opzien omdat je ze al lang hebt uitgesteld; of trek je je terug waardoor je je vrienden niet meer vaak ziet en je je eenzamer voelt, en haal je ook geen plezier en voldoening meer uit dingen die je anders wel gedaan zou hebben. In dit programma ga je werken aan je dagbesteding, zodat jij weer plezier en voldoening uit je leven haalt.

Over het programma Dagstructuur

In dit programma gaan we elke dag in een Activiteitendagboek bijhouden wat je gedaan hebt, en hoeveel voldoening je daaruit hebt gehaald. Aan het eind van de week is het belangrijk om even terug te kijken naar welke activiteiten je plezier en een gevoel van bekwaamheid hebben gegeven en hoe dat je stemming heeft beïnvloed.

  • Je leert een energiegevende dagplanning te maken
  • Je verhoogt je lichamelijke, sociale en emotionele energieniveau.
  • Je maakt een lijst met energiegevende activiteiten.
  • Je leert je energievoorraad slimmer beheren.
  • Je kan op de groepspagina in contact komen met lotgenoten.

Aanmelden

Lars van Kessel (Psycholoog en videotherapeut in dit programma)

Het programma Dagstructuur is ontwikkeld door psychologen van Therapieland op basis van het wetenschappelijke protocol Dagstructuur. 

Het programma is zo opgebouwd dat je elke week een sessie doet waarbij we van je vragen om dagelijks in te loggen en te registreren. Het is belangrijk om dit dagelijks te doen zodat het echt een onderdeel wordt van je dagelijkse routine. 

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag

Artikelen over Dagstructuur

Oefeningen in een App

Oefeningen in een App

Handige tips voor minder stress: download de HealthyApp waar Therapieland praktische oefeningen geeft om je stress klachten te verminderen. lees verder

Opnieuw gevonden effect van zonlicht op humeur

Opnieuw gevonden effect van zonlicht op humeur

Nieuw onderzoek laat een verband zien tussen de tijd die je buiten door brengt en het hebben van een positieve stemming. lees verder

Dip of Depressie?

Dip of Depressie?

Een korte uitleg over een Dip of Depressie door het Fonds Psychische Gezondheid. lees verder