Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat is een depressie?

Een depressie herken je aan een sombere stemming gedurende het grootste gedeelte van de dag. Je hebt nergens zin in en je eet- en slaappatroon verandert. Negatieve gedachten bepalen je stemming en je ervaart het leven een stuk minder leuk dan voorheen. Je kan van een depressie spreken wanneer de klachten langer dan twee weken onafgebroken aanhouden. Depressies worden op verschillende manieren ervaren. De één heeft vooral last van somberheid, de ander van lusteloosheid. Gebrek aan interesse voor dagelijkse dingen en nergens meer van kunnen genieten zijn andere bekende problemen. Iedereen kan depressief worden. Bij de één gaat het vanzelf over en bij de ander is er een behandeling nodig.

Over het programma Depressie

In dit programma wordt informatie gegeven wat depressieklachten zijn en waar ze vandaan komen. Om structuur in je leven aan te brengen hou je een activiteitendagboek bij en onderzoek je wat leuke, bij jou passende activiteiten zijn. Je leert voor jezelf te zorgen door een goed slaap/waak ritme op te bouwen en bewust te worden van juiste voeding en beweging. Verder leer je gedachtes te herkennen en deze anders te formuleren zodat ze voor een positievere stemming zorgen. In dit programma is er ook aandacht voor Positieve psychologie. Positieve psychologie kijkt vooral naar omstandigheden waar mensen energie van krijgen en stimuleert ze deze ervaringen in het dagelijks leven toe te passen.

 • Je kunt een testje maken om jouw depressieve klachten in kaart te brengen.
 • Je kunt een animatie bekijken over gedachten.
 • Je leert structureel negatieve gedachten om te buigen.
 • Je experimenteert met nieuw aangeleerd gedrag.
 • Je kunt leuke filmpjes bekijken.
 • Je kunt inspirerende TEDtalks bekijken van wetenschappers.

Aanmelden

Irma van Steijn (GZ psycholoog )

Wil je weten of je een depressie hebt?

Een depressie wordt gediagnosticeerd als er één of twee van de volgende elementen aanwezig zijn, voor tenminste 2 weken:
1. Een langdurige sombere stemming of
2. Het langdurig verlies van interesse in de dingen die je doet.

​Daarnaast moeten 4 of meer van de volgende symptomen aanwezig zijn:

 • Meer of juist minder eetlust
 • Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Minder energie
 • Rusteloos voelen
 • Schuldgevoelens of gevoelens van waardeloosheid
 • Concentratieproblemen
 • Terugkerende gedachten aan de dood
 

De behandeling van depressie bij Therapieland

Therapieland helpt je je depressieve klachten aan te pakken via de online behandelmodule die ongeveer twee maanden duurt en €49,95 kost. De eerste stappen van de behandeling kan je gratis uitproberen. Je hoeft pas te betalen wanneer jij verder wilt met de behandeling.

Jij bepaalt waar, in welk tempo en wanneer je aan de slag gaat met de online behandeling. Je hebt dus zelf de regie over de behandeling. Je leert veel over het waarom van je klachten, je krijgt inzicht en je doet oefeningen om beter om te gaan met je klachten en je depressieve symptomen te verminderen.

Er zijn drie verschillende behandeltrajecten. Eerst zal door middel van video’s uitleg gegeven worden wat elk traject inhoudt. Dan bepaal jij welk traject het meest bij jou past. Daarna kan je gelijk aan de slag om zo snel mogelijk je klachten te verminderen. 

Naast de drie behandeltrajecten krijg je extra filmpjes en opdrachten die gebaseerd zijn op de principes van de positieve psychologie. Positieve psychologie kijkt vooral naar omstandigheden waar mensen energie van krijgen en stimuleert ze deze ervaringen in het dagelijks leven toe te passen. De behandeling is ontwikkeld voor alle volwassenen met depressieve klachten. 

Download de brochure Depressie

Aanmelden

Jarno Meijer (Directeur)

Om erachter te komen of je een depressie hebt kan je een gratis test doen bij Therapieland. Hier wordt de ernst van je klachten in kaart gebracht. De test meet vier soorten klachten:

 • Stress en spanning
 • Depressie
 • Angst
 • Lichamelijke klachten door spanning.

Door de test weet je of de behandeling geschikt voor je is. Daarnaast laat de test gedurende de gehele behandeling je voortgang zien.

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag

Artikelen over Depressie

Doorbreek het ritme van depressie

Doorbreek het ritme van depressie

Negatieve stemming zelf lijkt belangrijker voor terugkeer depressie dan dysfunctionele denkpatronen. Na een doorgemaakte depressie is er een grote kans dat het terugkomt. lees verder

Positieve Psychologie

Positieve Psychologie

Therapie moet niet ellende uitdiepen, maar het leven leuker maken. lees verder

Depressie bij jongeren

Depressie bij jongeren

Wereldwijd is depressie het grootste gezondheidsprobleem bij jongeren tussen de 10 en 19 jaar. Problemen bij tieners zijn vaak verbonden aan tabak, gebruik van drugs en alcohol, het oplopen van aids, de mentale gezondheid, voeding en seksualiteit en geweld. lees verder

Tai chi helpt tegen depressie

Tai chi helpt tegen depressie

De beste manier om te voorkomen dat ouderen depressief worden, is hen te introduceren in de wereld van tai chi, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. lees verder

Dipje of depressie?

Dipje of depressie?

“ik voel me depressief” wordt vaak gezegd tegenwoordig. Maar vaak wordt er door mensen mee bedoeld dat ze een slechte dag hebben, of wat somber zijn. Als je écht een depressie hebt, is er iets meer aan de hand dan dat. lees verder

4 tips om jouw partner met een depressie te helpen

4 tips om jouw partner met een depressie te helpen

Een partner met een depressie. Hoe ga je daarmee om? Hoe kun je helpen? Als je niet op de juiste manier met de depressie omgaat, kan dat gevolgen hebben voor jullie relatie, maar ook voor jou. lees verder