Terug

Welke kenmerken horen bij een depressie?

Bij een depressie hoort van een somber of lusteloos gevoel, minder energie en nergens meer zin in hebben. Deze sombere stemming verdwijnt niet na een paar dagen, maar duurt minimaal twee weken. Het is heviger dan normale neerslachtigheid, het tast je dagelijks functioneren aan.

Wat is een depressie?

Een depressie is een van de meest voorkomende psychische aandoeningen waarbij de symptomen langer dan 2 weken duren. In het algemeen komt depressie vaker bij vrouwen dan bij mannen voor.

Feiten

In Nederland heeft 6% van de volwassenen te maken gehad met een depressie. Meer dan de helft van de mensen met een depressie ondervindt ernstige beperkingen in het dagelijks en sociaal functioneren. Wereldwijd is het de nummer 4 meest voorkomende ziekte.

Symptomen van depressie

Er is sprake van een depressie als deze symptomen minimaal 2 weken aaneengesloten voorkomen. 

 

Herken je deze symptomen?

Ons programma Depressie helpt je jouw klachten te verminderen. Door je aan te melden kan je de gratis test doen en zo de ernst van je klachten in beeld brengen.

Wanneer je besluit verder te gaan in het programma dan zijn de kosten € 49,95 (eenmalig). Na registratie ontvang je een inlogcode per e-mail en kun je vandaag nog aan de slag om jouw depressiesymptomen te verminderen.