Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat is geen zin in seks?

Seksuologen noemen seks: al het gedrag waar je seksuele opwinding bij ervaart. Dit kan dus van alles zijn en betreft seks met jezelf of met een partner. In dit programma gaan we ervan uit dat jouw ‘geen zin in seks’ betekent dat je niet over de drempel komt om überhaupt zin in iets seksueels te krijgen*. Zin in seks verdwijnt als je meerdere keren merkt dat het je niets positiefs oplevert, neutraal is of zelfs iets negatiefs is. Dan wordt het echt lastig om je ertoe te zetten. Voor seks heb je seksuele prikkels nodig die jij in je lijf kunt ervaren, vervolgens is het aan jou wat je daar mee doet. Je bent dus eigenlijk zelf de regisseur van je eigen seksualiteit en misschien ben je gaandeweg die regie wat verloren.

* Als een nare ervaring met seks je zin remt, is het beter om hier eerst aandacht aan te besteden. Daarvoor adviseren we je om hulp te zoeken bij een hulpverlener. Daarnaast kan het handig zijn om een ander programma binnen Therapieland te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je pijn bij seks ervaart of eerst basisinformatie over seksualiteit wilt krijgen. Ga hier naar deze andere programma’s:

 

Over het programma (Geen) Zin in seks

In dit programma wordt uitleg gegeven over hoe opwinding tot stand komt. Aangezien een seksprobleem vaak iets is dat zich binnen een relatie voordoet, krijg je handvatten hoe je kunt communiceren met je partner over dit onderwerp. Daarnaast wordt er ingegaan op het zin in seks maken. Je onderzoekt hoe seks je iets positiefs kan opleveren. Hiermee wordt je zin in seks vergroot. Er wordt uitgebreid onderzocht wat iemand fijn vindt en zou kunnen vinden. Ook ga je met je nieuw aangeleerde kennis en behoeften oefenen in de praktijk, want seks moet je doen! Gedurende het programma worden ideeen en tips meegegeven om inspiratie op te doen.

  • Je krijgt achtergrond informatie.
  • Door middel van oefeningen ga je onderzoeken wat de juiste prikkeling is voor jou.
  • Je gaat oefenen in de praktijk met jouw partner.
  • Je krijgt leuke en inspirerende tips.

Aanmelden

Irma van Steijn (GZ psycholoog )

Dit programma is gemaakt vanuit een samenwerking tussen Therapieland en een aantal seksuologen die aangesloten zijn bij de NVVS. De programma's zijn opgebouwd aan de hand van de Cognitieve Gedrags Therapie, de Positieve Psychologie en de Systeemtherapie. 

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag