Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat is Mindfulness?

Heb jij ook weleens dat je op school aankomt en je je niet meer kunt herinneren hoe je er eigenlijk bent gekomen of wat je allemaal bent tegengekomen onderweg? Of dat je onder de douche staat en je niet meer kunt herinneren of je je haar nou wel of niet hebt gewassen? Deze voorbeelden laten zien dat wij vaak op de automatische piloot leven. We hebben bepaalde gebruiken waardoor we minder aandacht hebben voor wat we nu precies doen of meemaken. Vaak zijn onze gedachten helemaal ergens anders, waardoor we bijvoorbeeld wel eten, maar niks proeven of we wel om ons heen kijken, maar eigenlijk niks zien. Van de vorige voorbeelden heb je waarschijnlijk niet zoveel last. Maar misschien maak je ook wel eens mee dat je opeens midden in een ruzie terechtkomt en dat je eigenlijk helemaal niet meer weet hoe de ruzie is begonnen of waarom je nu staat te schreeuwen? Of dat je plotseling heel erg moe bent zonder dat je dit hebt voelen aankomen?

Mindfulness helpt je om meer bewust te zijn van wat er allemaal om je heen, maar vooral ook, van wat er allemaal bij jou van binnen gebeurt. Dus wat denk, voel en doe jij allemaal? Misschien is het wel niks voor jou, maar misschien vind je het wel hartstikke fijn. 

Over het programma Mindfulness voor jongeren

In dit programma ga je 10 weken aan de slag met Mindfulness. Er wordt uitleg gegeven en je gaat vooral veel oefenen. Laat je bij deze behandeling begeleiden door de videotherapeut die bij je past om te leren hoe jij Mindfulness kunt toepassen.

  • Je leert wat Mindfulness is.
  • Je gaat aan de slag met oefeningen.
  • Je houdt een dagboek bij met je ervaringen.
  • Je leert over hoe je met je aandacht om kunt gaan.
  • Je kunt je ouders uitnodigen om met bepaalde delen mee te kijken.

 

Aanmelden

Lara de Bruin (Kinder- en jeugdtherapeut)

Mindfulness helpt je meer bewust te worden van alles om je heen en van jezelf. Vind je het zweverig? De enige manier om daarachter te komen is door het te proberen!

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag