Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat is mindfulness?

Mindfulness gaat over de vaardigheid om volledig je aandacht in het hier-en-nu te hebben, zonder dat je er een oordeel over hebt. Dat wil zeggen dat je alleen bezig bent met wat er NU gebeurt, en dus niet wat er net is gebeurd of straks gaat gebeuren. Daarnaast ‘kijk’ je alleen naar wat er nu gebeurt, zonder er iets van te vinden.

Mindfulness leert je met je aandacht te zijn bij dat wat je nú ervaart, maar zónder te oordelen, te vergelijken, te analyseren, te controleren en te onderdrukken. Je neemt een open, nieuwsgierige en onderzoekende houding aan. Eigenlijk leef je in voortdurende verwondering.

Mindfulness is geen trucje dat je snel even toepast, het vraagt oefening en training. Omdat we juist als het even niet zo goed gaat vaak geneigd zijn er dieper in te duiken, naar oplossingen te zoeken, en te oordelen over wat er allemaal mis gaat, is het nog best een kunst om dat af te leren. Als je daar echter wat meer mee oefent zul je direct merken dat het je helpt om lastige situaties beter aan te kunnen. 

 

 

Aanmelden

Rosa (Videotherapeut)

Het programma is samengesteld en geschreven door Therapieland in samenwerking met verschillende experts en cliënten. Het programma is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitive Therapy training van Williams, Teasdale & Segal (2002) en op de boeken van Kabat-Zinn.

 

Over het programma Mindfulness

Het programma Mindfulness is geschikt voor iedereen die deze techniek onder de knie wil krijgen. Omdat we het programma online aanbieden, kun je hier op elk moment mee aan de slag dat het jou uitkomt. Je kunt het programma in je eigen tempo volgen, waardoor je goed kan onderzoeken hoe Mindfulness voor jou het beste werkt. In de eerste sessies leggen we met behulp van video’s uit wat het precies is, en hoe het werkt. Leuk voor iedereen die er wat meer over wil weten. 

Het programma Mindfulness bevat verschillende meditaties, zodat je kan oefenen om de kunst van ‘in het hier-en-nu blijven’ goed onder de knie te krijgen. Je registreert ook dagelijks hoe je de meditatie hebt ervaren, zodat je aan het eind voor jezelf een goed overzicht hebt van welke meditaties voor jou prettig waren. Met die meditaties kun je vervolgens zelf aan de slag blijven.

Je kunt je vandaag nog aanmelden om de eerste stappen van het programma gratis te bekijken. Zo kun je zien of het wat voor je is. Bevalt het, en wil je verder? Dan heb je voor €29,95 onbeperkt toegang tot het programma, en kun je direct aan de slag om een mindfulle toekomst tegemoet te gaan!

Aanmelden

Irma van Steijn (GZ psycholoog )

Mindfulness is een techniek die voor sommige mensen wat zweverig overkomt, maar eigenlijk een hele prettige manier is om juist heel erg ‘down to earth’ te blijven. Het helpt tegen allerlei klachten, en is daarom ook voor heel veel mensen geschikt. Je ziet ook steeds vaker dat mensen een cursus Mindfulness doen zónder echt klachten te hebben, maar om te voorkomen dat ze ze krijgen. Door het nu online beschikbaar te maken, zorgt Therapieland er voor dat je echt op elk moment aan de slag kunt om in het hier-en-nu te leren blijven.

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag

Artikelen over Mindfulness

Mindfulness oefening - Leer jezelf beter kennen

Mindfulness oefening - Leer jezelf beter kennen

Regelmatig mindfulness oefenen zal leiden tot meer zelfkennis, minder stress en vermoeidheid lees verder

Mindfulness geeft nieuwe levenslust bij onverklaarde chronische klachten

Mindfulness geeft nieuwe levenslust bij onverklaarde chronische klachten

Mindfulnesstraining verbetert de psychische gezondheid van patiënten met langdurig onverklaarde fysieke klachten lees verder

Mindfulness helpt tegen depressie bij diabetes

Mindfulness helpt tegen depressie bij diabetes

Diabetespatiënten die geholpen worden door een mindfulness training. Ze hebben minder negatieve gedachten als ze hun ziekte leren accepteren. lees verder

Mindfulness vermindert kans op depressie

Mindfulness vermindert kans op depressie

Leerlingen die een mindfulness-training volgen, rapporteren minder aanwijzingen voor depressie, angst of stress. lees verder

7 mindful manieren om jezelf te beschermen tegen energieslupers

7 mindful manieren om jezelf te beschermen tegen energieslupers

Negativiteit van mensen om je heen is een serieuze bedreiging voor je gezondheid. lees verder

Mindfulness oefening voor dankbaarheid

Mindfulness oefening voor dankbaarheid

De feestdagen kunnen veel stress opleveren, terwijl het eigenlijk de tijd moet zijn van familie en gezelligheid. lees verder