Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat zijn emoties en wanneer spreek je van emotieproblemen?

Iedereen ervaart de hele dag door andere emoties. Emoties die fijn kunnen zijn, zoals blijdschap bij het krijgen van een cadeautje. Maar ook vervelende emoties, zoals boosheid wanneer iemand voordringt. Wanneer je deze emoties onder controle hebt, zijn emoties waardevol. Door de boosheid kun jij je bijvoorbeeld assertief opstellen en kom je eerder aan de buurt. Maar op andere momenten is het niet duidelijk wat je voelt, ervaar je meer onrust in je lichaam en weet je niet wat je er mee moet doen. Van emotieproblemen spreek je, wanneer jij last ervaart van de emoties die je voelt of van de manier waarop jij ze uit. Het kan zijn dat je het moeilijk vind om emoties te ervaren, dat je bang bent geworden van verdriet bijvoorbeeld. Je doet er van alles aan om maar te voorkomen dat je je nooit verdrietig gaat voelen. Je zult merken dat dat niet vol te houden is! Het kan ook zijn dat je je emoties niet kunt uiten, je kropt bijvoorbeeld alles op en vertelt je partner niet hoe je je voelt.

Over het programma Omgaan met Emoties

Dit programma is bedoeld voor iedereen die heftige emoties ervaart en niet precies weet hoe daarmee om te gaan.In dit programma wordt informatie gegeven over emoties, je gaat je eigen emoties onderzoeken en vervolgens worden verschillende manieren aangeboden om jouw emoties te uiten. 

Deze training bevat: 

  • Inspirerende heldere filmpjes
  • Keuze tussen 2 videotherapeuten
  • Informatie over emoties
  • Emotiethermometer
  • Onderzoeken hoe jouw emoties oplopen
  • Verschillende manieren om jouw emoties te uiten
  • Mindfulness
  • Animatie
  • Groepspagina Omgaan met emoties om onderling ervaringen uit te wisselen

Aanmelden

Dirk-Jan (Psycholoog)

Een emotie is een reactie van onze hersenen op een positieve of negatieve gebeurtenis. Deze reactie komt vrijwel automatisch tot uiting en zorgt dat je bepaald gedrag laat ziet, zoals vluchten of vechten. Ook merk je het meestal direct aan je lichaam, je bloed gaat sneller kloppen en je gaat bijvoorbeeld zweten. Emoties bestaan niet dus alleen maar uit een gevoel, maar brengen ook een scala aan lichamelijke reacties en sensaties met zich mee. In dit programma gaan we samen kijken naar emoties, waarom we ze hebben en wat we er mee moeten.

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag