Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat is AD(H)D voor ouders?

AD(H)D wordt vaak gezien als een belemmering, een moeilijkheid of zelfs een ziekte. Wat soms vergeten wordt, is dat een kind met AD(H)D ook veel positieve eigenschappen heeft. In de opvoeding kan het soms lastig zijn om op deze manier naar je kind te kijken. Met dit programma willen we ervoor zorgen dat je op een positieve manier naar je kind kijkt en je minder problemen bij het opvoeden ervaart.

Uit onderzoek blijkt dat ouders die een opvoedprogramma volgen minder stress ervaren, dat het kind zelf minder angstig en depressief wordt en dat gedragsproblemen bij het kind afnemen. Een bijkomend voordeel is dat kinderen minder psychologische hulp nodig hebben en minder medicijnen hoeven te gebruiken.

Over het programma Ouders en AD(H)D

In dit programma wordt uitleg gegeven over wat AD(H)D is, onder andere wat de oorzaken zijn, wat de positieve aspecten van AD(H)D zijn en je krijgt informatie over medicatie. Daarnaast leer je wat jij als ouders kunt doen. Zo is er aandacht voor opvoedingsvaardigheden en leer je hoe je jouw kind kunt bekrachtigen.

  • Je krijgt uitleg over wat AD(H)D is.
  • Je gaat aan de slag met basisvaardigheden in de opvoeding.
  • Je leert hoe je de zwakke punten van je kind kunt versterken en hoe je de positieve kenmerken kunt benutten.
  • Je kunt je aanmelden bij een groep met mensen die hetzelfde programma volgen.

Aanmelden

Eveline van Lith (Systeemtherapeut)

Dit programma bevat onderdelen uit de Positieve Psychologie. Ouders leren opnieuw naar zichzelf en naar het kind te kijken waarbij de positieve kanten van AD(H)D worden benadrukt. Er wordt psycho-educatie geboden en er worden tips gegeven hoe ouders door kleine aanpassingen het beste in het kind naar boven kunnen halen. 

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag