Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat is somberheid bij jongeren?

Iedereen is wel eens somber. Dit is normaal en komt veel voor. Het is een logische reactie op bepaalde gebeurtenissen in jouw leven. Somberheid gaat meestal vanzelf over, maar soms is het verstandig om er actief mee aan de slag te gaan. Wanneer je somber bent, kan dit lastig zijn op school. Je kunt bijvoorbeeld minder zin hebben om dingen met je vrienden te doen. Als we naar de cijfers zouden kijken komt naar voren dat er eigenlijk in iedere schoolklas een paar kinderen zitten die somber zijn, misschien zitten er dus in jouw klas ook wel meer kinderen die zich somber voelen. Niemand praat er graag over, dus je komt er moeilijk achter. Maar je bent dus niet de enige! Er zijn 3 belangrijke dingen die te maken hebben met somberheid: je hersenen, kwetsbaarheid en je omgeving. In dit programma leer je daar meer over. 

Over het programma Somberheid

In dit programma ga je 4 weken aan de slag. In dit programma is aandacht voor activatie en voor het negatief denken dat vaak met somberheid gepaard gaat. Laat je bij deze behandeling begeleiden door de videotherapeut die bij je past om van jouw somberheidsklachten af te komen.

  • Je leert wat somberheid is.
  • Je vult af en toe een vragenlijst in om te kijken hoe het met je gaat.
  • Je leert wat je kunt als je je somber voelt.
  • Je leert hoe je gedachten invloed hebben op je gevoelens en gedrag.
  • Je kan op de groepspagina in contact komen met andere kinderen die zich somber voelen.

Aanmelden

Lara de Bruin (Kinder- en jeugdtherapeut)

Het programma Somberheid voor jongeren is samengesteld en geschreven door Therapieland. Hierbij zijn verschillende mensen betrokken geweest om ervoor te zorgen dat de juiste informatie op de juiste manier wordt aangeboden. Denk hierbij aan GZ-psychologen, een lifestyle coach, maar ook aan ervaringsdeskundigen. Deze behandeling is gericht op jongeren.

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag