Meld je direct gratis aan bij Therapieland, ontvang een e-mail met daarin de bevestiging
en ga meteen aan de slag met de eerste stappen van het Programma.

Stappen

Direct aan de slag

Wat is somberheid?

Somberheid komt bij veel mensen voor en is een logische reactie op ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven. Somberheid zwakt over het algemeen vanzelf af, maar soms kan het verstandig zijn om er actief mee aan de slag te gaan. Dit is wanneer jouw somberheid een groot effect op jouw leven heeft, waardoor je bijvoorbeeld niet meer goed kunt functioneren op je werk, thuis of bij vrienden. Of wanneer het erg lang, enkele weken, aanhoudt. Somberheid herken je aan een somber, verdrietig of moedeloos gevoel, het verlies van plezier in activiteiten, verminderde concentratie, verlies van energie, moeite met slapen en lusteloosheid. 

Over het programma Somberheid

In dit programma ga je wekelijks aan de slag, gedurende 4 weken. In dit programma is aandacht voor activatie en voor het negatief denken dat vaak met somberheid gepaard gaat. Laat je bij deze behandeling begeleiden door de videotherapeut die bij je past om van jouw somberheidsklachten af te komen.

  • Je leert wat somberheidsklachten zijn.
  • Je gaat een activiteitendagboek bijhouden.
  • Je krijgt een aantal ontspanningsoefeningen aangereikt.
  • Je leert hoe je gedachten invloed hebben op je gevoelens en gedrag.
  • Je kan op de groepspagina in contact komen met lotgenoten.

Aanmelden

Akke Tiemersma (GZ psycholoog)

Het programma Somberheid is ontwikkeld door psychologen van Therapieland en is gebaseerd op de protocollaire behandeling voor depressie van Keijsers, van Minnen en Hoogduin. Dit bestaat uit activatie, ontspanning en cognitieve gedragstherapie.

 

Wil je Therapieland uitproberen?

Aan de slag