Terug

Stresssymptomen ontstaan als stressoren steeds terugkeren en langer duren. Stressoren zijn bijvoorbeeld: verplichtingen, problemen en levensgebeurtenissen.

Wat is Stress? De spanning loopt te hoog op of houdt te lang aan, ontspannen lukt niet meer. Men is niet meer in staat om op een gezonde manier om te gaan met de omstandigheden. Er treden symptomen van stress op die weer kunnen leiden tot overspanning, burn-out of onvruchtbaarheid.
 

Symptomen van Stress:

- Lage weerstand
- Nek- en rugklachten
- Prikkelbaarheid
- Negatieve gedachten
- Lusteloosheid
 

Stress en onvruchtbaarheid

Uit onderzoek van de Ohio State University blijkt dat vrouwen die kampen met stress veel minder kans hebben om zwanger te worden. Het onderzoek stelt dat stress de kans op onvruchtbaarheid verdubbelt. Vrouwen met veel stresshormonen (cortisol) hadden de meeste tijd nodig om zwanger te worden, of werden helemaal niet zwanger.

Werkstress

Veel mensen hebben last van stress door werk, zoals:

- Te hoge werkdruk
- Slechte werkomstandigheden
- Veranderingen in werkzaamheden of binnen de organisatie
- Problemen met collega(’s) of leidinggevenden
- Onzekerheid over voortbestaan van baan.

Als werkstress te lang aanhoudt kan dit stresssymptomen veroorzaken en uiteindelijk leiden tot ziekteverzuim.
 

Wil je jouw stress verminderen?

Wellicht is het tijd om zelf de regie te nemen en jouw stress te verminderen. Onze online hulp Stressles kan je daarbij helpen. Je leert over het hoe en waarom van uw klachten en hoe je weer tot ontspanning kunt komen. Je ontdekt wat je kunt doen om bijvoorbeeld jouw werk weer leuk en aantrekkelijk te maken.
 

Stresssymptomen? Start vandaag met Stressles

Je kunt je direct aanmelden voor Stressles. Het eerste deel is gratis. Als je besluit verder te gaan in het programma dan zijn de kosten €29,95 (eenmalig). Na registratie ontvang je een inlogcode per e-mail en je kunt vandaag nog aan de slag om jouw stresssymptomen te verminderen!