Terug

Programma om zelfstandig van slechte gewoonten af te komen. Mensen met slechte gewoonten die het niet lukt om hier zonder ruggensteun mee te stoppen. Denk aan nagelbijten, harentrekken, roken, alcohol drinken enz. Het programma is bedoeld voor lichte problematiek; men moet geholpen kunnen zijn met minimale begeleiding. Zware verslavingen zijn beter met face-to-face begeleiding te behandelen. 

De basis van de module Bye bye Bad Habits

Dit programma is gestoeld op 3 stromingen binnen de psychologie: Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Zelfcontrole programma van Hoogduinen Positieve Psychologie. 

Korte inhoud van deze e-Healthmodule

Er wordt in verschillende stappen gewerkt aan het verminderen van gewoonten, motivatie behouden en stressregulatie. Men begint met het registreren van de klachten, en het uitzoeken van de verschillende triggers daarbij. Dan wordt gezocht naar gezonde vervangingen voor het gedrag, en aan de motivatie gewerkt. Er worden doelen gesteld en dan wordt tijdens het afbouwen van de gewoonte gewerkt aan het bijstellen van de doelen, stressreductie en het volhouden van de motivatie. 

Achtergrondinformatie van deze module

In onderstaande video deelt Roos, gezondheidswetenschapper en verbonden aan Therapieland, over de visie achter deze module.

Direct naar deze module

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZSpecialistische GGZ en POH-GGZ
Tijdsindicatie: 6 weken