Terug

Deze ehealthmodule is gemaakt voor mensen die een eerste stap richting herstel willen maken. Dit kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld op een wachtlijst staan bij een zorginstelling. 

De basis van de module Eerste stap naar herstel

Het programma is maakt gebruikt van verschillende stromingen. Zo wordt er gebruik gemaakt van mindfulness, cognitieve gedragstherapie, activatie en emotie regulatie technieken. 

Korte inhoud van deze e-Healthmodule

Binnen dit programma wordt de eigen veerkracht van de cliënt aangesproken. Het programma is opgebouwd uit vijf verschillende onderdelen: Ontspanningstraining (mindfulness), zelfcontrole (emotie-regulatie), activatie, verbeteren van de slaap en minder piekeren. Elk onderdeel wordt kort geïntroduceerd, waarna de cliënt er een eerste stap in zet door middel van een opdracht. Voor elk onderdeel is een uitgebreider programma beschikbaar binnen Therapieland. Aan het eind van elk onderdeel wordt hiernaar verwezen, mocht de cliënt verder willen werken aan bepaald onderdeel. Aan het eind van het programma kunnen de cliënt en behandelaar gezamenlijk bespreken wat de vervolgstappen zijn. 

Achtergrondinformatie van deze module

In onderstaande video vertelt Cathy Theunissen, GZ-psycholoog, over de achtergronden en de inhoud van de eHealthmodule Eerste stap naar herstel.

Direct naar deze module

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZSpecialistische GGZ en POH-GGZ
Tijdsindicatie: 2 - 4 weken