Terug

Het programma is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In deze module kunnen jongeren hun steunnetwerk, zoals familieleden, goede vrienden, hun mentor en andere betrokken hulpverleners uitnodigen om deel te nemen aan een groep. 

De basis van de module EMDR voor jongeren

Het programma is een aanvulling op een lopende behandeling. Het doel van het programma is om de jongere voor te bereiden op een EMDR behandeling. Het programma is dan ook goed inzetbaar voorafgaand aan de echte EMDR sessies. Het programma is gebaseerd op het Nederlandse EMDR protocol voor jongeren. 

Korte inhoud van deze e-Healthmodule

In dit programma wordt aan de hand van filmpjes, plaatjes en extra bibliotheekitems uitgelegd wat EMDR is en hoe de behandeling er uit gaat zien. Daarnaast zijn er inleidende opdrachten en wordt er extra aandacht besteed aan de mogelijkheid van het inzetten van EMDR- behandeling voor het verbeteren van het zelfbeeld, de zogeheten EMDR-rechtsom procedure. Ook worden er in dit programma ontspanningsoefeningen (bibliotheek) aangeboden om jongeren te helpen om lichaam en geest tot rust te brengen, na de EMDR sessies. 

Achtergrondinformatie van deze module

Tamara Konings is psycholoog en leidt cliënten door de modules heen als videotherapeut. In onderstaande video vertelt Tamara over de achtergrond en de werkwijze van de e-healthmodule EMDR voor jongeren.

Direct naar deze module

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZ en Specialistische GGZ
Tijdsindicatie: 2 - 3 weken