Terug

Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar. In deze module worden ook de ouders van het kind betrokken. 

De basis van de module EMDR bij kinderen

Het programma is een aanvulling op een lopende behandeling. Het doel van het programma is om het kind en de ouder(s) voor te bereiden op een EMDR behandeling. Het programma is dan ook goed inzetbaar voorafgaand aan de echte EMDR sessies. Het programma is gebaseerd op het Nederlandse EMDR protocol voor kinderen. 

Korte inhoud van deze e-Healthmodule

In dit programma wordt aan de hand van filmpjes, plaatjes en extra bibliotheekitems uitgelegd wat EMDR is en hoe de behandeling er uit gaat zien. Daarnaast zijn er inleidende opdrachten en wordt er extra aandacht besteed aan het oproepen van een fijne herinnering. Er word gebruik gemaakt gemaakt van de metafoor van het opruimen van de kast. Het kind wordt gevraagd zijn denkbeeldige kast-lades in te vullen met prettige en nare ervaringen. Ook worden er in dit programma ontspanningsoefeningen (bibliotheek) aangeboden om het kind te helpen om lichaam en geest tot rust te brengen, na de EMDR sessies. De ouder wordt in een aparte sessie gei╠łnformeerd over de werking en procedure van EMDR. Ook worden zij voorbereid op mogelijke reacties van het kind en worden er tips voor het steunen van het kind gegeven. Tevens wordt de ouder gevraagd om het trauma van het kind te beschrijven in woorden. 

Achtergrondinformatie van deze module

Tamara Konings is psycholoog en leidt cliënten door de modules heen als videotherapeut. In onderstaande video vertelt Tamara over de achtergrond en de werkwijze van de e-healthmodule EMDR voor kinderen.

Direct naar deze module

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZ en Specialistische GGZ
Tijdsindicatie: 2 - 3 weken