Terug

Het programma is bedoeld voor jongeren en volwassen die last hebben slaapproblemen. Deze slaapproblemen uiten zich in het slecht kunnen inslapen, doorslapen en veelvuldig wakker worden gedurende de nacht. Ook mensen met de diagnose insomnia kunnen dit programma volgen onder begeleiding van een arts/psycholoog. 

De basis van de module Lekker slapen

Het programma is gestoeld op invloeden vanuit de Cognitieve Gedragstherapie met daarbij gedragsmatige interventies die effectief zijn bevonden voor het bestrijden van dyssomniee╠łn. Ook worden er invloeden vanuit de Acceptance and Commitment Therapy toegepast. 

Korte inhoud van deze e-Healthmodule

Het programma is opgebouwd uit 8 sessies waarbij de persoon verschillende handvatten aangereikt krijgt om zijn slaapprobleem aan te pakken. Ook is er de vrijheid om sessies over te slaan, wanneer deze niet geheel van toepassing zijn op de persoon. Allereerst wordt er uitleg gegeven over de opdracht slaaprestrictie waarna men een week lang dagboek bijhoudt. Daarna krijgt men informatie over de slaap door middel van psycho educatie en is er een aanbod in verschillende ontspanningsoefeningen. Ook krijgt men tips om beter te kunnen slapen en worden er verschillende piekeroefeningen besproken. Eveneens is er de mogelijkheid om buiten de therapeutische behandeling een sessie te volgen over lucide dromen. 

Achtergrondinformatie van deze module

In onderstaande video deelt Roos, gezondheidswetenschapper en verbonden aan Therapieland, over de visie achter deze module.

Direct naar deze module

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZSpecialistische GGZ en POH-GGZ
Tijdsindicatie: 6 weken