Terug

Het programma is bedoeld volwassenen met angstklachten en paniekaanvallen. Dit programma kan het beste blended ingezet worden, voornamelijk aan het begin van het programma. Indien er sprake is van alcoholmisbruik wordt aanbevolen om, vanwege de sedatieve effecten van alcohol, eerst het alcoholgebruik aan te pakken. 

De basis van de module Paniek

Het programma is gebaseerd op de Cognitieve Gedragstherapie en mindfulness. Er wordt gebruikt gemaakt van exposure-technieken, G-schema’s en mindfulness oefeningen. 

Korte inhoud van deze e-Healthmodule

Dit programma is opgebouwd uit 6 sessies waarbij er wekelijks 1 sessie gedaan wordt. Met behulp van langzaam opbouwende exposure oefeningen en het invullen van G- schema’s onderzoekt men waar de klachten vandaan komen en leert men angst- en paniekklachten de baas te worden. Door middel van het vullen van de 4DKL vragenlijst, kan in kaart gebracht worden of en hoe de klachten afnemen. 

Achtergrondinformatie van deze module

Annique Bervoets, psycholoog en als trainer werkzaam bij Therapieland, leidt cliënten door de modules heen als videotherapeut. In onderstaande video vertelt Carlijn over de achtergrond en de werkwijze van de e-healthmodule Paniek.

Direct naar deze module

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZSpecialistische GGZ en POH-GGZ
Tijdsindicatie: 6 weken