Terug

Dit programma is bedoeld voor volwassen mensen die in principe een ‘normaal’ verwerkingsproces doormaken, maar die toch problemen ervaren bij het vervullen van een of meer taken en daar wat hulp bij nodig hebben. Wanneer er sprake is van veel problematiek en ernstig vastlopen in het rouwproces, is dit beter te behandelen met face-to-face begeleiding. 

De basis van de module Rouw

De basis van dit rouwverwerking programma wordt gevormd door de theorie van William Worden, het rouwtakenmodel. Het rouwtakenmodel wordt veel gebruikt bij rouwbegeleiding en rouwtherapie om het rouwproces te beschrijven. Verder wordt er in het programma gebruik gemaakt van erkende opdrachten en rituelen voor verliesverwerking. 

Korte inhoud van deze e-Healthmodule

Het programma bestaat voor een deel uit psycho-educatie, schrijfopdrachten, tips en handvatten om de stappen te volbrengen en een aantal creatieve onderdelen zoals gevoelens uiten doormiddel van muziek en ontspanning opdrachten. Al deze informatie en opdrachten helpen bij het zicht krijgen op het eigen rouwproces en het behalen van de taken van het rouwtakenmodel zodat het rouwproces goed doorlopen kan worden. 

Achtergrondinformatie van deze module

Direct naar deze module

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZSpecialistische GGZ en POH-GGZ
Tijdsindicatie: divers