Terug

Mensen met stressklachten, dit programma kan preventief ingezet worden, dus om te voorkomen dat de klachten verergeren. Daarnaast zou dit programma ook naast andere behandelingen aangeboden kunnen worden, waarbij stress een rol speelt in het behandelproces. 

De basis van de module StressLess

Het programma is gestoeld op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en positieve psychologie. 

Korte inhoud van deze e-Healthmodule

Na algemene psycho-educatie over stress en uitleg over positieve psychologie wordt bekeken wat de factoren zijn die van invloed zijn op de stressbeleving. Daarna kan er gekozen worden uit verschillende methoden om de factoren en de klachten aan te pakken. Hierbij kan men kiezen wat het meest geschikt lijkt, of welke de meeste urgentie heeft. Alle sessie kunnen gedaan worden, maar er kan ook voor 1 of meerdere sessies gekozen worden. De verschillende invalshoeken zijn: Zorg voor jezelf, een sessie waarin lichamelijke gezondheid centraal staat; slapen, voeding en lichaamsbeweging komen o.a. aan bod. Sociale omgeving, hierin wordt met name gekeken naar de invloed van de sociale omgeving op het ontstaan én het herstel van de klachten; Druktemanagement, hierin worden concrete handvatten aangereikt om met drukte om te gaan, o.a. middels leren plannen en prioriteiten stellen. En tot slot is er Leren ontspannen, waarin op verschillende manieren aangeleerd wordt om te ontspannen in stressvolle tijden. 

Achtergrondinformatie van deze module

Marike de Haan, psycholoog en werkzaam bij Therapieland, leidt cliënten door de modules heen als videotherapeut. In onderstaande video vertelt Marike over de achtergrond en de werkwijze van de e-healthmodule StressLess.

Direct naar deze module

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZSpecialistische GGZ en POH-GGZ
Tijdsindicatie: 6 weken