Terug

news

Nieuw: Autisme in de partnerrelatie
Gepubliceerd op 28 maart 2017 17:46

 
Nieuw: Autisme in de partnerrelatie
 

De e-Healthmodule Autisme in de partnerrelatie is ontwikkeld voor mensen waarvan hun partner gediagnosticeerd is met een Autismespectrumstoornis (ASS) en hier graag meer over zouden willen weten, zodat ze er beter mee om kunnen gaan. 

De basis van de module

De module is geschreven door Els Blijd-Hoogewys en- Anja Talboom, en uitgevoerd door Therapieland. Hierbij zijn verschillende mensen met autisme en partners daarvan betrokken geweest. Bij het opzetten van de module is inspiratie gehaald uit het protocol ‘ASS bij je man, wat dan? Partnercursus Autisme.’.

Korte inhoud van de module

De module bestaat voornamelijk uit psycho-educatie en ervaringsverhalen van partners en partners met autisme. De module is ingedeeld in vijf onderdelen en wordt idealiter aangeboden in zeven sessies, waarvan er vier door de partner in de thuissituatie worden doorgenomen en drie samen met de behandelaar op kantoor. De volgende hoofdstukken komen aan bod:

- Wat is autisme?
- Autisme uitgediept
- Autisme thuis
- Communicatie met je partner
- Afsluiting

Door middel van animaties worden de verschillende verklaringsmodelen van autisme uitgelegd. De partner beschrijft hoe dit zichtbaar wordt in de relatie. 

Achtergrondinformatie van de module

Els Blijd-Hoogewys en Lars Kessels leiden de partners door de module heen als videotherapeut. In onderstaande video vertelt Els over de achtergrond en de werkwijze van de e-Healthmodule Autisme in de partnerrelatie.

e-Healthmodule beschikbaar voor Basis GGZ en Specialistische GGZ 
Tijdsindicatie: 7 weken

 

Ontspanning - VR

Ontspanning - VR

In het nieuwe ontspanningsprogramma kan de client met behulp van Virtual Reality ontspannen in de Natuur. lees verder

Verbeterd en vertaald: Gedachtenschema's

Verbeterd en vertaald: Gedachtenschema's

De CGT modules vind je nu in een nieuw jasje. Er is nu niet één versie van de CGT-module, maar er zijn in totaal maar liefst vier modules met verschillende uitdaagtechnieken: Uitdaagvragen, weegschaal, taartdiagram en meerdimensionaal evalueren.  lees verder

Nieuw: Veerkracht

Nieuw: Veerkracht

De nieuwe module Veerkracht is ontwikkeld voor mensen die beter voorbereid willen zijn op een tegenslag en sneller willen herstellen van een vervelende of verdrietige gebeurtenis lees verder

Therapieland start Vlaamse Pilot

Therapieland start Vlaamse Pilot

Vanaf 4 september start Therapieland een Vlaamse e-Health Pilot, voor de duur van 3 maanden. We willen Vlaamse therapeuten laten proeven aan het e-Health platform van Therapieland en de mogelijkheden die het de therapeut en de cliënt biedt. lees verder