< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Erectieverlies

Gepubliceerd op Oct. 17, 2018, 12:15 p.m.

Doelgroep
De e-Healthmodule 'Erectieverlies' is gericht op mannen die problemen ervaren met het krijgen of behouden van een erectie. Er wordt expliciet uitgegaan van voornamelijk psychogene oorzaken. Mocht er sprake zijn van een eventuele lichamelijke oorzaak van de klacht waar de cliënt nog geen arts voor heeft geraadpleegd, dan adviseren wij om de cliënt eerst te verwijzen naar de huisarts. Want wellicht zijn er dan medische interventies gewenst voorafgaand aan dit programma. 

De basis van de module
De module is ontwikkeld door Therapieland in samenwerking met een aantal seksuologen NVVS, die de basisdiscipline arts of psycholoog bezitten. De interventies binnen dit programma zijn vooral gericht op bewustwording van patronen en gedrag en vervolgens op verandering van gedrag. Het zijn dus allemaal psychologische interventies.

Korte inhoud van de module
In het programma starten cliënten met psycho-educatie over seksuele opwinding, erectie en de mogelijke stoorzenders. Daarna onderzoeken ze hun eigen erectieverlies door middel van een vragenlijst. In de daarop volgende sessies staan we stil bij de verschillende stoorzenders, ingedeeld volgens het bio-psycho-sociale model. Te weten: het samenspel tussen je penis en je hoofd, het samenspel tussen je lijf en je penis en het samenspel tussen je penis en je partner. Gedurende het programma wordt ingegaan op de persoonlijke doelen van de cliënt.

Begeleiding van de module
Seksuologe Irma van Steijn en Leeuwe Oostra leiden de cliënt door de module heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Irma toegevoegd. 

De module inzetten in jouw praktijk? 
De module zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt de module dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 6 tot 8 weken

Nieuws