< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Mantelzorg

Gepubliceerd op July 25, 2019, 10:24 a.m.

Doelgroep
Het programma ‘Mantelzorg’ is ontwikkeld voor mantelzorgers die minimaal acht uur per week hulp geven aan iemand in hun directe omgeving.

De basis
Het programma is samengesteld en geschreven in samenwerking met ervaringsdeskundigen en Ingrid Schoen, POH-GGZ, ervaringsdeskundige en auteur van het boek 'Samen leven met psychische klachten'. Het programma bestaat uit losse interventies zoals het balansmodel en de signaleringskaart.

Korte inhoud
Het programma start met uitleg over wat wordt verstaan onder mantelzorg. Daarnaast wordt de mantelzorger aangemoedigd om meer te weten te komen over de aandoening van zijn of haar naaste en dit te scheiden van de naaste. De eerste sessie wordt afgesloten met een vragenlijst om te onderzoeken of en in hoeverre er sprake is van overbelasting. De tweede sessie bevat informatie over vergoedingen, wet- en regelgeving en tips die kunnen helpen bij het vinden van creatieve oplossingen. In de daaropvolgende sessie wordt uitgelegd hoe de mantelzorger voor zichzelf kan blijven zorgen. In sessie vier staan lastige gevoelens, emoties en gedachten centraal. Sessie vijf richt zich op overbelasting en hoe de mantelzorger weer in balans komt. In de zesde sessie wordt aandacht besteed aan de toekomst van de mantelzorger. Het programma wordt afgesloten met de vragenlijst uit de eerste sessie om de verandering in belasting in kaart te brengen.

Begeleiding
Paula Bierma en Ingrid Schoen begeleiden de mantelzorger door het programma heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Ingrid, trainer, ervaringsdeskundige en auteur van het boek ‘Samen leven met psychische klachten’, toegevoegd.

Tijdsindicatie: 4 tot 8 weken

Het programma inzetten in jouw praktijk?
Het programma zit niet standaard in het GGZ pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt het programma dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Nieuws