< Terug naar overzicht
photo

Stressless in het Nederlands, Duits en Engels

Gepubliceerd op Aug. 14, 2019, 2:03 p.m.

Doelgroep
Het programma 'Stressles' is ontwikkeld voor (jong)volwassenen met matig tot ernstige stressklachten. Het kan ook preventief ingezet worden om te voorkomen dat de klachten verergeren en naast andere behandelingen aangeboden worden, waarbij stress een rol speelt in het behandelproces.

De basis van de modules
Dit programma is geschreven in samenwerking met verschillende experts en ervaringsdeskundigen. Het programma is een samenstelling van verschillende inzichten en diverse concepten zoals: time management (Claessens, Roe & Rutte, 2009), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), leefstijl interventies en de positieve psychologie.

Korte inhoud van de modules
Dit programma start met psycho-educatie over stress en de cliënt vult als voormeting de PSS (Preceived Stress Scale) in. Sessie twee besteedt aandacht aan stressveroorzakers. In deze sessie kan de cliënt kiezen tussen vier verschillende gebieden om de factoren en de klachten aan te pakken:

1. Zorg voor jezelf: een sessie waarin lichamelijke gezondheid centraal staat; slapen, voeding en lichaamsbeweging.
2. Sociale omgeving: hierin wordt voornamelijk gekeken naar de invloed van de sociale omgeving op het ontstaan én het herstel van de klachten.
3. Druktemanagement: hierin worden concrete handvatten aangereikt om met drukte om te gaan. Onder andere d.m.v. het leren plannen en prioriteiten stellen.
4. Leren ontspannen: hierin leert de cliënt op verschillende manieren om te ontspannen in stressvolle tijden. Daarnaast is er aandacht voor het telefoongebruik en het leren niksen, zonder afleiding van computer en telefoon. 

De cliënt kan alle vier de sessies doen, maar kan er ook voor kiezen om één of meerdere sessies te doen.

Begeleiding van de module
Jessica en Lars begeleiden de cliënt door het programa heen als videotherapeut. Daarnaast staan er verschillende animaties in het programma zoals Wat is stress en de onderstaande video over time management

Vertaling
Naast het verbeterde Nederlandse programma is het programma ook vertaald naar het Engels. John Foran en Francesca Eleuteri begeleiden de cliënt door het programma heen als videotherapeut. Het Engelstalige programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Meer informatie? Neem contact op met Therapieland via info@therapieland.nl of 020-7712848. 

Duitse animatie: Was ist Stress? Engelse animatie: Relaxation Exercise

                                         

Dit programma is beschikbaar voor de Huisartsenzorg, Basis GGZ en Specialistische GGZ. 
Tijdsindicatie: 6 weken

Nieuws