Terug

news

Therapietrouw als speerpunt
Gepubliceerd op 24 mei 2017 10:13

 
Therapietrouw als speerpunt

Therapieland: therapietrouw als speerpunt Dit artikel verscheen eerder in het magazine Digitale Zorg.

Therapieland: therapietrouw als speerpunt

eHealth wordt vaak gezien als ‘de heilige graal’ van de gezondheidszorg en wordt inmiddels door verscheidene partijen aangeboden. In de praktijk blijkt echter dat het gebruik achter blijft. eHealth aanbieder therapieland is hierop een uitzondering en dat heeft een reden: therapieland heeft therapietrouw als speerpunt. Zij zetten de cliënt centraal, waardoor modules goed aansluiten bij hun wensen en behoeften.

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en beleidsmakers moedigen eHealth aan. Ook zorgverzekeraars stimuleren de inzet van eHealth. Dit heeft als gevolg dat meer dan de helft van de GGZ-behandelaren over een licentie voor een behandelplatform beschikken. Desondanks komt minder dan 1 op de 10 cliënten in aanraking met eHealth. Dit blijkt uit een onderzoek van M&I/ Partners. Nederland is koploper op het gebied van eHealth. Therapieland biedt eHealth aan in de GGZ en de huisartsenzorg, waar het momenteel marktleider is. Therapieland is overtuigd van de meerwaarde van eHealth en merkt dat therapietrouw leidt tot therapiesucces. De therapietrouw bij Therapieland is hoog en de reden hiervan is dat zij zich onderscheidt van andere eHealth aanbieders, vertelt Jarno Meijer, directeur van Therapieland.

“eHealth moet inspirerend en gebruiksvriendelijk zijn. Daarom heeft onze online omgeving een social media-achtige look-and-feel. Ook maken we gebruik van video-therapeuten in plaats van lange stukken tekst, er worden animaties ingezet om complexe mentale processen uit te leggen en er worden heldere infographics gebruikt. Cliënten kunnen op deze manier op een laagdrempelige en leuke manier, in een veilige omgeving, met hun klachten aan de slag."

Daarnaast krijgen cliënten de mogelijkheid om hun sociale omgeving bij de behandeling te betrekken. Familie, partner of vrienden krijgen op deze manier een goed beeld van de klachten van hun naasten en krijgen tevens handvatten hoe het beste om te gaan met de problematiek.

Jarno Meijer, TherapielandEnthousiaste behandelaren

Steeds meer instellingen maken gebruik van eHealth, maar in de praktijk blijkt dat na verloop van tijd het enthousiasme onder de behandelaren afneemt. Dit komt omdat aanbieders worstelen met het op de juiste manier implementeren van eHealth. Therapieland speelt hierop in door implementatietrainingen op maat te verzorgen. De zelf ontwikkelde trainingen zijn een combinatie van het aanleren van vaardigheden en het inspelen op specieke problemen die behandelaren ondervinden. Door het leveren van de deze trainingen merkt Therapieland een toename in het gebruik.

Behandelaren zetten gemiddeld tussen de 45 en 70 trajecten per jaar in. Jarno Meijer vult aan: “Ik merk dat wanneer behandelaren zelf niet enthousiast zijn, de therapietrouw bij cliënten ook laag is. Het is belangrijk dat behandelaren hun enthousiasme kunnen overbrengen op hun cliënten. Therapieland is ervan overtuigd dat de eerder genoemde elementen, samen met de trainingen, zorgen voor een hogere therapietrouw.”

Therapieland ontwikkelt sinds 2012 eHealth met een team van psychologen en experts uit de praktijk. Dagelijks maken honderden psychologen, huisartsen en POH’s gebruik van Therapieland, waarvan uiteindelijk duizenden cliënten de vruchten plukken. Therapieland wordt enorm gewaardeerd door haar gebruikers. Uit een recent klanttevredenheidsonderzoek komt naar voren dat Therapieland maar liefst een 8.1 scoort.

 

Direct aan de slag of eerst proberen?

Bent u nieuwsgierig geworden en benieuwd wat Therapieland voor u kan betekenen of heeft u misschien nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee u een maand lang gebruik kunt maken van alle diensten van Therapieland. Wij helpen u graag met het implementeren van Therapieland in uw behandelpraktijk!

meer over onze e-health   Start proefaccount

Therapieland behaalt ISO 27001 Certificering

Therapieland behaalt ISO 27001 Certificering

Naast de NEN 7510 heeft Therapieland ook de certificering van de ISO 27001 behaald. Dat betekent dat Therapieland officieel voldoet aan alle internationale en nationale eisen omtrent informatiebeveiliging en de waarborging van privacygevoelige data. lees verder

Verbeterd: Slechte gewoontes

Verbeterd: Slechte gewoontes

De verbeterde module Slechte gewoontes is ontwikkeld voor volwassenen en adolescenten die van hun slechte gewoonte af willen komen. Denk hierbij aan roken, snoepen of nagelbijten. Het programma is bedoeld voor lichte tot matige problematiek. lees verder

Kerstfilm

Kerstfilm

Wil je rondkijken in ons kantoor en ervaren hoe onze Virtual reality programma's werken? Bekijk dan de kerstgroet van Therapieland. lees verder

Portret digitale hulpverlening in Nederlands Dagblad

Portret digitale hulpverlening in Nederlands Dagblad

Onlangs verscheen in het Nederlands Dagblad een portret over digitale hulpverlening. Drie e-professionals, waaronder een GZ-psycholoog, komen aan het woord. Hannah Ritter vertelt over haar manier van 'virtueel troosten' en hoe zij Therapieland inzet in haar praktijk. lees verder