Terug

news

Vernieuwde e-healthmodule: Paniek
Gepubliceerd op 28 februari 2017 14:50

 
Vernieuwde e-healthmodule: Paniek

Therapieland heeft een nieuwe e-healthmodule ontwikkeld, namelijk Paniek. De module is speciaal ontwikkeld voor behandelaren van volwassenen met angstklachten en paniekaanvallen. Deze module kan ingezet worden als aanvulling op de lopende behandeling.

De basis van de module

Deze module is gebaseerd op de Cognitieve Gedragstherapie en mindfulness. Er wordt gebruikt gemaakt van exposure-technieken, g-schema’s en mindfulness oefeningen.

Korte inhoud van de module

In deze module onderzoekt de cliënt, met behulp van langzaam opbouwende exposure oefeningen en het invullen van g-schema’s, waar de angst- en paniekklachten vandaan komen en leert hij/zij deze klachten de baas te worden. Door middel van het invullen van de 4DKL vragenlijst kan in kaart gebracht worden of en hoe de klachten afnemen.

Animatie uit de module

In onderstaande video is een animatie uit de module, over omgaan met emoties, te zien.

Direct aan de slag of eerst proberen?

De e-healthmodule Paniek maakt deel uit van Therapieland en is direct vanuit het dashboard beschikbaar voor behandelaren die Therapieland reeds gebruiken.

Bent u nieuwsgierig geworden en benieuwd wat Therapieland voor u kan betekenen of heeft u misschien nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of sluit een gratis proefabonnement af waarmee u een maand lang gebruik kunt maken van alle diensten van Therapieland. Wij helpen u graag met het implementeren van Therapieland in uw behandelpraktijk!

meer over onze e-health   Direct beginnen

Ontspanning - VR

Ontspanning - VR

In het nieuwe ontspanningsprogramma kan de client met behulp van Virtual Reality ontspannen in de Natuur. lees verder

Verbeterd en vertaald: Gedachtenschema's

Verbeterd en vertaald: Gedachtenschema's

De CGT modules vind je nu in een nieuw jasje. Er is nu niet één versie van de CGT-module, maar er zijn in totaal maar liefst vier modules met verschillende uitdaagtechnieken: Uitdaagvragen, weegschaal, taartdiagram en meerdimensionaal evalueren.  lees verder

Nieuw: Veerkracht

Nieuw: Veerkracht

De nieuwe module Veerkracht is ontwikkeld voor mensen die beter voorbereid willen zijn op een tegenslag en sneller willen herstellen van een vervelende of verdrietige gebeurtenis lees verder

Therapieland start Vlaamse Pilot

Therapieland start Vlaamse Pilot

Vanaf 4 september start Therapieland een Vlaamse e-Health Pilot, voor de duur van 3 maanden. We willen Vlaamse therapeuten laten proeven aan het e-Health platform van Therapieland en de mogelijkheden die het de therapeut en de cliënt biedt. lees verder