Somberheid - Jongeren

€ 29.95 - eenmalig

Over het programma

We zijn allemaal weleens somber of verdrietig; dit hoort bij het leven. Dit kan door verschillende situaties komen, denk aan je ouders die gaan scheiden, iemand die is overleden waar jij veel van hield of andere lastige situaties. Somberheid is een hele normale reactie op dit soort gebeurtenissen. In het begin is somberheid vaak het ergst. Het wordt later minder. In dit programma gaan we je helpen om sneller van je somberheid af te komen.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar met een lichte depressie of met somberheidsklachten. Het programma is bedoeld voor lichte tot matige problematiek en kan ook ter preventie dienen.

Korte inhoud 

In de eerste sessie van dit programma krijg je uitleg over somberheidsklachten. Daarna kijken we naar het belang van sociale contacten en leuke activiteiten, en stellen we een doel om actief te worden. Gedurende het programma houd je een activiteitendagboek bij. We dagen je gedachten uit en bieden alternatieve gedachten om ervoor te zorgen dat je positiever kunt denken. 

Tijdsindicatie: 4 - 6 weken

REGISTREER NU

Wil je aan de slag met dit programma? Registreer je dan eerst om vervolgens met jouw gegevens in te kunnen loggen in Therapieland en het programma te volgen.

De eerste stappen van het programma zijn gratis zodat je kunt zien of het programma bij je past. Daarna volgt de betaalstap. Na betaling kun je het gehele programma volgen. Bovendien heb je de rest van je leven toegang tot het programma!

In samenwerking met