< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Leefstijl

Gepubliceerd op May 27, 2019, 2:22 p.m.

Doelgroep
Het programma Leefstijl is ontwikkeld voor volwassenen met stress, angst of somberheidsklachten die om die reden baat hebben bij  leefstijlinterventies. 

De basis van de modules
Het programma is geschreven in samenwerking met experts vanuit Psychologenpraktijk Vitaalpunt, waarbij de ervaringen vanuit de leefstijlgroep centraal stonden. De module is samengesteld uit verschillende boeken en onderzoeken, zoals Stress en het Brein van Houdenhove. 

Korte inhoud van de modules
Het programma Leefstijl begint met uitleg over stress en ontspanning. In de tweede sessie onderzoekt een cliënt zijn belastbaarheid en stategieen in omgaan met tijd. In de derde sessie gaat een cliënt aan de slag met een energiegevende structuur en matig intensief bewegen. Daarna gaat de cliënt aan de slag met zijn telefoongebruik en niksen. In de sessie daarna leert de cliënt over de invloed van goede voeding en slaap. In de laatste sessie word er een leefstijlplan gemaakt met alles wat de cliënt in de module heeft geleerd. Door het hele programma komen verschillende ontspanningsoefeningen aan bod die geoefend kunnen worden. 

Begeleiding van de module
Niels Goudswaard en Gerjanne Strating begeleiden de cliënt door de modules heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Niels van Vitaalpunt toegevoegd.

De module inzetten in jouw praktijk?
De module zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt de module dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Nieuws