< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Diabetes type 1

Gepubliceerd op March 12, 2019, 3:19 p.m.

Doelgroep
De e-Healthmodule ‘Diabetes type 1 voor jongeren’ is ontwikkeld voor jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 14 tot en met 25 jaar die diabetes type 1 hebben.

De basis
Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met verschillende ervaringsdeskundigen en experts. Het programma richt zich op het omgaan met diabetes, onder andere met behulp van CGT en ACT.

Korte inhoud
In de eerste sessie van het programma wordt er stilgestaan bij de impact van diabetes type 1. Middels een vragenlijst wordt in kaart gebracht in welke mate de diabetes impact heeft op het dagelijks leven. In de tweede sessie wordt er stilgestaan bij het niet-medische gedeelte van diabetes: emoties, stress, identiteit en coping komen hier aan bod. In de derde sessie is er aandacht voor een aantal belangrijke levensgebieden, zoals voeding, studie en werk, beweging, vakanties en andere praktische zaken. De rol van de omgeving komt in de vierde sessie aan bod. In de afsluitende sessie wordt het belang van volhouden benadrukt en staan de jongeren stil bij hun eigen drijfveren.

Begeleiding

In het ouderprogramma begeleiden Mireille & Danique de cliënt door het programma heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Mireille, GZ-psycholoog en psychotherapeut bij het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht, toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?
De programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt het programma dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 8 tot 10 weken

Nieuws