< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Diabetes type 2

Gepubliceerd op March 20, 2019, 10:43 a.m.

Doelgroep
Het programma ‘Diabetes type 2’ is ontwikkeld voor volwassenen. Hoewel diabetes type 2 steeds eerder voor komt, is er bij het schrijven extra rekening gehouden met de doelgroep tussen de 45 en 70 jaar.

De basis
Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met verschillende ervaringsdeskundigen en experts. Het programma richt zich op het omgaan met diabetes en het veranderen van de ongezonde leefstijl.

Korte inhoud
Het programma begint met verdiepende informatie over diabetes type 2. Hierin wordt ingegaan op medicatie, extra risico’s en comorbiditeit. Middels een vragenlijst wordt de huidige situatie in kaart gebracht en er wordt ingegaan op het belang van het aanpassen van de levensstijl en het mobiliseren van een sociaal netwerk. In de derde en vierde sessie wordt er ingegaan op de relatie tussen voeding en gezonde levensstijl. In de vijfde sessie wordt er stilgestaan bij hoe de persoon op een makkelijke manier meer kan bewegen. Tot slot wordt er stilgestaan bij ontspanning, slaap en stemming.

Begeleiding
In het programma begeleiden POH Somatiek Susanne Swillens & Dietiste Trutchka Bouterse de cliënt door het programma heen als videotherapeut. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Susanne toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?
De programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt het programma dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 6 tot 8 weken

Nieuws