Therapieland voor GGZ-instellingen Verhoog de kwaliteit en effectiviteit van behandeltrajecten

Blended care van Therapieland

Wij vinden dat e-Health inspirerend, laagdrempelig en gebruiksvriendelijk moet zijn. We onderscheiden ons dan ook door onze e-Health te ontwikkelen vanuit de behoeften van de cliënt. Zo heeft ons platform een social media-achtige look-and-feel en werken we veel met video’s en animaties en niet met lange lappen tekst. Het resultaat? Hoge therapietrouw! Cliënten geven Therapieland gemiddeld een 8,0. Benieuwd naar de ervaringen van cliënten? Lees hier verder.

De inzet van Therapieland levert een hogere effectiviteit en efficiëntie op: 88% van de behandelaren ervaart positieve resultaten, waarvan 51% aangeeft dat Therapieland de kwaliteit van het behandeltraject vergroot en 38% minder tijd kwijt is door Therapieland. Zorgaanbieders beoordelen Therapieland gemiddeld met een 8,1. Wil je weten wat professionals over ons zeggen? Bekijk het hier.

Wanneer jouw instelling aan de slag gaat, bieden wij een volledig en op maat gemaakt implementatietraject met een managementsessie en twee trainingen op locatie voor alle behandelaren. Ieder kwartaal ontvangen jullie een gebruikersrapportage met persoonlijke feedback. Gezamenlijk zoeken we naar de beste manier om e-Health in jullie instelling in te zetten!

Gemiddeld beoordeeld met een 8,4
90%
Postief effect
8,6
Kwaliteit programma’s
8,2
Gebruiksvriendelijkheid

Tarieven

De kosten van het basispakket, inclusief de vijf programma’s die je zelf kiest, bedragen normaliter €31,50 per behandelaar per maand (excl. btw). Voor dit bedrag kunnen onbeperkt cliënten worden uitgenodigd. Wij zullen op instellingsniveau een op maat gemaakt voorstel maken met een passende staffelkorting.
Managementsessie
Implementatietrainingen op locatie
Onbeperkt aantal cliënten
Levenslang toegang voor cliënten
Extra opties
Personaliseren van het systeem voor de instelling
Beveiligd beeldbellen
ROM
Koppeling EPD

Functionaliteiten

Beveiligd* berichten en bestanden delen
Monitor progress
Kwartaalrapportages
Gedeeld dossier
Diverse vragenlijsten
Sociale omgeving betrekken
Agenda & journal
Groepsfunctionaliteit
*Over de veiligheid van jouw gegevens hoef je je geen zorgen te maken: Therapieland is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!

Stappenplan: Aan de slag met e-Health

Stap 1: Vraag informatie aan

Je kunt je aanmelden voor een proefaccount via de oranje knop ‘Start proefaccount’, waarna wij contact met je opnemen om deze te activeren en om je meer informatie toe te sturen over Therapieland. Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met Sylvia de Graaf via sylvia@therapieland.nl of 06-50241855.

Stap 2: Een kennismaking op locatie

Na de kennismaking en het uitwisselen van elkaars ideeën, start een proefperiode waarin jullie de mogelijkheden kunnen gaan verkennen en Therapieland uit kunnen proberen. Daarna evalueren we gezamenlijk over jullie ervaringen en eerste indrukken, en bespreken we hoe Therapieland op de meest effectieve en efficiënte manier in jullie instelling past en geïmplementeerd kan worden.

Stap 3: Proefperiode

Als je van start gaat, ontvang je van ons een training op loctie. We geven je uitleg van het platform en de verschillende functionaliteiten en tips en tricks om blended care in jouw praktijk in te zetten, zodat je meteen goed kunt starten met e-Health!

Stap 4: Voorstel op maat

Op basis van de wensen en de behoeften zal er een voorstel op maat worden gemaakt. In deze fase zetten we de laatste puntjes op de i.

Stap 5: Managementsessie

Het implementatietraject bestaat uit drie verschillende fasen: co-creatie, activatie en opschaling. Fase 1: co-creatie

In de co-creatiefase starten we met een managementsessie. Hierbij denken we gezamenlijk na over jullie visie, het beleid omtrent e-Health, hoe e-Health geïmplementeerd gaat worden en wat de doelen zijn ten aanzien van e-Health. Naar aanleiding van deze managementsessie stellen wij een implementatieplan op. Aan de hand hiervan worden de processen op het gebied van e-Health binnen jullie organisatie ingericht.

Het eventueel personaliseren van het systeem voor jullie organisatie wordt ook in deze fase georganiseerd. Hierbij kan gedacht worden aan een specifieke uitnodigingsmail voor cliënten, een landingspagina voor cliënten met informatie over jullie organisatie en een bibliotheek door jullie in te richten. Ook kunnen we in gesprek gaan over het eventueel bouwen van een koppeling met het EPD.

Fase 2: activatie

In de activatiefase wordt een pioniersgroep samengesteld. Therapieland zal voor deze pioniersgroep drie trainingen verzorgen. In de eerste training wordt er kennis gemaakt met het platform. De tweede training (ongeveer 4-8 weken later) zal inspelen op de opgedane ervaring van de eerste weken, hierin zal casuïstiek besproken worden en wordt er dieper ingegaan op het online behandelen en het leveren van blended care. De derde training zal gericht zijn op het train-de-trainer concept.

De pioniersgroep ontvangt ieder kwartaal een gebruikersrapportage, om inzicht te geven in het gebruik en de effecten van de inzet van e-Health. Aan de hand hiervan wordt het gebruik geëvalueerd en kan er tevens worden ingeschat of de organisatie nog extra ondersteuning nodig heeft. Daarnaast zal er ieder kwartaal een overleg plaatsvinden met de pioniersgroep om met elkaar te evalueren en te brainstormen over eventuele verbeteringen.

Fase 3: opschaling

In deze fase zal de pioniersgroep voor zijn of haar eigen afdeling, team of vestiging de overige behandelaren gaan trainen. Hierbij kan gedacht worden aan twee trainingen per locatie. Waar nodig kan de pioniersgroep in het geven van de trainingen ondersteund worden door Therapieland.

START PROEFACCOUNT

Ons aanbod

Wij bieden meer dan 80 inspirerende online programma’s. We hebben pakketten samengesteld voor de Basis GGZ, de Specialistische GGZ en voor Kind & Jeugd. Deze pakketten bestaan uit 20 programma’s, met daarnaast nog een vrije keuze van vijf programma’s uit ons overige aanbod. Ook hebben we een Virtual Reality-aanbod. We denken graag met jullie mee in jullie wensen met betrekking tot de samenstelling van het pakket.

Bekijk de basispaketten hiernaast of ga hier naar ons gehele aanbod.

Basispakket Mis je een programma?

Mis je een programma en vind je het leuk om met ons mee te ontwikkelen? Lees hier over de mogelijkheden.