< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Faalangst - Jongeren

Gepubliceerd op Aug. 20, 2019, 12:25 p.m.

Doelgroep
Dit programma richt zich op jongeren in de leeftijdscategorie van 12-16 jaar die last hebben van faalangst. Het programma biedt jongeren handvatten om beter om te leren gaan met spanning en angst.

De basis
Het programma richt zich op het omgaan met faalangst, onder andere met behulp van ontspanning, taakconcentratie en CGT. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met verschillende experts. Ook is er intensief samengewerkt met de doelgroep.

Korte inhoud
Het programma begint met een uitleg over wat faalangst is en welke vormen van faalangst er bestaan. In de tweede sessie krijgen jongeren uitleg over wat spanning is en hoe zij oplopende spanning bij zichzelf kunnen herkennen. Daarnaast is er in deze sessie ook aandacht voor het nut van slapen. In de derde sessie staat taakconcentratie centraal. De vierde sessie staat in het teken van cognitieve herstructurering, door middel van g-schema’s en een gedragsexperiment. In de voorlaatste sessie krijgen jongeren praktische tips, gericht op leren en presenteren. In de afsluitende sessie wordt teruggeblikt op de inhoud van het programma en wordt nogmaals het belang van volhouden benadrukt.

Begeleiding
In het programma begeleiden Kaj & Eva de cliënt door het programma heen als begeleider. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Eva toegevoegd. 

Ouderondersteuning
Gezien ouders een grote rol kunnen spelen bij het verminderen van faalangst, is er een uitgebreide sociale omgeving ontwikkeld voor de ouders. Ouders lopen vaak rond met zorgen, vragen en weten niet altijd hoe ze het beste hun zoon of dochter kunnen helpen. Hier wordt uitgebreid bij stilgestaan. Dit programma is ook los in te zetten.

De twee programma's kun je vanaf nu vinden in het kind- en jeugdpakket.
Tijdsindicatie: 6 tot 10 weken

Nieuws