< Terug naar overzicht
photo

Nieuw: Overgang

Gepubliceerd op Feb. 18, 2019, 3:19 p.m.

Doelgroep
Dit programma is bedoeld voor vrouwen die in de overgang zitten of binnenkort in de overgang komen en meer hierover te weten willen komen.

De basis
De overgang is een periode waarin het lichaam op zoek gaat naar een nieuwe hormonale balans. Dit programma bevat informatie over wat de overgang is en welke klachten je kunt ervaren, zodat je beter begrijpt hoe de klachten ontstaan. Vervolgens krijg je meer informatie over wat je kunt doen om overgangsklachten te verlichten.

Korte inhoud
De overgang is een natuurlijk proces, waarbij het lichaam de vruchtbare periode afsluit en op zoek gaat naar een nieuwe hormonale balans. Gedurende deze periode ervaren vrouwen vaak verschillende lichamelijke en mentale klachten. Voorbeelden van deze klachten zijn: opvliegers, hartkloppingen, een onregelmatige menstruatie, vermoeidheid en somberheidsklachten. In dit programma wordt er aandacht besteed aan het leren herkennen van overgangsklachten en het omgaan met overgangsklachten. Per klacht kan de cliënt tips vinden en daarnaast gaat zij aan de slag met het uitdagen van negatieve gedachten over de klachten. Ook wordt er stilgestaan bij stress, mindfulness en veranderingen die tijdens deze levensfase spelen in haar omgeving. Tot slot brengt de cliënt haar waarden in kaart, om deze als een kompas te leren gebruiken bij het maken van keuzes.

Begeleiding

In het programma begeleiden Joke en Marike de cliënt door het programma heen als begeleider. Om een indruk te krijgen van het programma is de onderstaande video van Joke Schutte, gynaecoloog, toegevoegd. 

Dit programma inzetten in jouw praktijk?
Dit programma zit niet standaard in het pakket, maar kan aangeschaft worden voor €9,95 per behandelaar per jaar (excl. btw). Je kunt dit programma dan onbeperkt inzetten. Meer informatie? Neem contact op met de helpdesk via info@therapieland.nl of 020-7712848.

Tijdsindicatie: 4 tot 6 weken

Nieuws