< Terug naar overzicht
photo

Therapieland introduceert de Monitor-app!

Gepubliceerd op Feb. 20, 2019, 8:46 a.m.

Therapieland introduceert een app die speciaal ontwikkeld is met en voor cliënten en patiënten die Therapieland gebruiken. Met deze app kunnen gebruikers inzicht krijgen in hun gemoedstoestand en gedrag door het gedrag te monitoren en te turven. Ook hebben zij toegang tot ontspanningsoefeningen zodat zij deze overal kunnen beluisteren. 

Hoe gaat dat in zijn werk? 

Gebruikers van de app kunnen verschillende thema’s monitoren: stress, slaap en stemming. Elke dag kunnen zij aangeven hoe zij hebben geslapen, hoe zij zich voelen en hoe stressvol zij de dag hebben ervaren. Dit helpt met het inzichtelijk maken van deze domeinen zodat zij hier vervolgens mee aan de slag kunnen. 

Naast het monitoren van hun gemoedstoestand, kunnen gebruikers ook specifiek gedrag turven. Met de turffunctionaliteit kunnen gebruikers turven hoe vaak zij iets doen op een dag. De gebruikers kunnen zelf kiezen wat zij willen meten. Dat kan zowel positief als negatief zijn. Zo kunnen zij in de app bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak ze een complimentje geven aan hun partner, hoeveel sigaretten zij op een dag roken of hoeveel stuks fruit ze eten. Dit resulteert in een grafiek die ook inzichtelijk is voor de behandelaar, mits de gebruiker daar toestemming voor heeft gegeven.

Tot slot kunnen gebruikers allerlei ontspanningsoefeningen beluisteren. 

Hoe kun je de app inzetten? 

In het dossier van jouw cliënt kun je de cliënt uitnodigen via ‘verstuur meekijkverzoek’. Let op: dit kan alleen als jij en de cliënt al aan elkaar zijn gekoppeld in Therapieland.  

Bekijk hier een video over het gebruik van de app:

Download hier de handleiding voor de app voor de behandelaar.

Download hier de handleiding voor de app voor de cliënt.

Download hier de app vanuit de Google play store. 

Download hier de app vanuit de App store. 

Heb je vragen over de app? Neem dan gerust contact op met jouw contactpersoon bij Therapieland of via 020-7712848 of info@therapieland.nl.

Nieuws